Opskrift på hyldeblomstsaft – #genbrug…

Jeg ved ikke med jer, men jeg er svært glad for hyldeblomst saft, og har de sidste 3 år været på rov i vores nærområde. Det skal jeg helt sikkert igen i weekenden, nu hvor hylden er sprunget ud.

Har du været på rov eller har du planer om det?

Her er lidt genbrug, nemlig den opskrift jeg laver min saft efter – du finder den nedenfor.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

OPSKRIFT:

#1:
25 afstilket hyldeblomstskærme
800 g. øko. rørsukker/sukker
3 øko. citroner, skået i tykke skriver eller tern.
1 liter vand
#2
25 afstilket hyldeblomstskærme
800 g. øko. rørsukker/sukker
4 øko. limefrugter, det er kun saften der skal bruges.
1 liter vand
#3:
25 afstilket hyldeblomstskærme
500 g. øko. rørsukker/sukker
3 øko. citroner, skået i tykke skiver eller tern.
1 øko. vaniljestang, flækket
1 liter vand
Kog vandet sammen med rørsukkeret/sukkeret. Når sukkeret er opløst, kommes blomsterskærmene og citronerne/limesaften/vaniljestangen i. Det hele røres godt rundt. Sluk for varmen og lad blandinen køle af. Sæt det på køl. Det skal stå på køl og trække i 4 dage. Der skal røres rundt i blandingen én gang om dagen.
Jeg foretrækker kun at lade blandingen med vaniljestangen trække med vaniljestangen i 2 dage, idet vaniljesmagen ellers bliver for dominerende. Tag blot vaniljestangen og og lad blandingen trække de resterende 2 dage.
Efter 4 dage, hældes blandingen gennem et klæde og hældes på flaske.
Husk det er koncentreret saft, det skal blandes op med vand eller danskvand.
VOiLA!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Simone
    6. juni 2014 at 16:42

    Min hyldeblomstsaft står i køkkenet og trækker på 2. dagen nu 🙂 Glæder mig til at smage den, når den er færdige. Hvis det er en succes, kunne det være lækkert at lave portion mere til fryseren 😀

    • Reply
      admin
      6. juni 2014 at 20:21

      håb jeg glæder så meget til i morgen at komme på rov. Ja hvis man er så heldig at have plads i fryseren så er det bare om at fylde op 🙂 har du nogle ynglings opskrift Simone?

Leave a Reply