Opskrift på pusletaske – DIY…

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at bede min mor om, at lave opskriften til pusletasken, som jeg tidligere har blogget om HER og HER.

Bonusinfo: Vi er super glade for pusletasken, alle burde erhverve sig sådan en! 

Vi har fået lidt erfaringer vi gerne vil dele ud af, til jer som vil lave pusletasken; Efter at have taget pusletasken i brug, har vi erfaret at det nok er en fiks ide, at montere de to store lommer i henholdsvis øverste og nederste hjørne frem for overfor hinanden, idet man fylder de to lommer godt op og så skal de ligge oven på hinanden når tasken pakkes sammen.

Hvis I bruger opskriften, håber jeg at I vil linke min blog, og giv mig gerne besked så linker jeg naturligvis tilbage 🙂

Update: Se Julies version HER og By Nullers version HER.

Her får I den så:

SONY DSC

Opskrift

Materiale:
Stof til ydresiden
Stof til for
Skråbånd
Systråd
Velcro
Vattæppe (kan købes billigt i IKEA)
Lynlåse
“Tisselagn”

Huske at ligge ca. 2 cm oven i alle mål, til sykant!

 1. Klip yderstof-forstof-fyld i de angivet mål.
 2. Klip for og yderstof til hanke samt til lukke strop
 3. Sy hanke og lukke strop med skråbånd (du finder en vejl. til hvordan du syer skråbånd på HER)
 4. Fyld og ydrestof holdes sammen med knappenåle.
 5. Påhæft hanke og lukke strop meget nøjagtigt på ydresiden med nåle
 6. Sy hanke og strop fast i begge lag, husk at sy velcro midt foran på tasken (også i begge lag)
 7. Sy velcro på foret/indersiden til fastgørelse af “tisselagen”
 8. Sy skråbånd på lommeenderne i alle begge lag
 9. For-fyld-yderstof kantes sammen i alle 3 lag med skråbånd
 10. Fold lommenederne ind mod midten og kant hele tasken rundt med skråbånd gennem alle lag. Sy lommerne gennem alle lag.
 11. Lynlås syes i til slut i hånden.
God fornøjelse!
Vores erfaring er, at det er bedst at placere de to store lommer i modsat hjørne, da det er dem man fylder mest, og det er en smule svært at lukke tasken når de er fyldte.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Nanna's verden
  25. februar 2013 at 21:37

  Hvor er den flot 🙂

 • Reply
  Pernille
  26. februar 2013 at 12:21

  Den er så fed. Næsten synd jeg ikke skal bruge en pusletaske 🙂

 • Reply
  Sigrid
  9. juni 2013 at 22:21

  Ej hvor er den fin! 😀
  Vi skal igang med baby nummer 2 til april, og jeg skal da vist hjem til min mor en weekend der og lave sådan en taske!
  Jeg gemmer linket, og så får du en besked når jeg har lavet den 😀
  Hvor er den altså bare flot 🙂
  Vh
  Sigrid

  • Reply
   Sigrid
   23. juni 2013 at 19:07

   Ja det er der jo “heldigvis”. Jeg er så skruk at jeg faktisk er gået igang med at så småt handle ind, og jeg kan ikke vente til vi flytter i et hus med endnu et børneværelse 😉

 • Reply
  ByFonna
  28. juni 2013 at 14:19

  Så vil jeg sørme i sving med tasken.
  Hvor lange er dine hanke?!

  Gode hilsner Jonna

 • Reply
  Elisa Hansen
  7. juli 2013 at 16:41

  Din tisselagen, hvad har du brugt til den?? 🙂

  Ellers fed taske 🙂

 • Reply
  Nuller
  15. oktober 2013 at 16:26

  Ideen er hermed kopieret 😉

  Se min version her:
  http://nulleris.blogspot.dk/2013/10/pusletaske.html

  /Nuller

 • Reply
  Ann
  1. januar 2014 at 12:09

  Super flot Pusletaske!
  Er der kun fyld i selve liggestykket eller er lommernes for og bagstykke også ned fyld?

  • Reply
   admin
   2. januar 2014 at 8:24

   Der er fyld hele vejen, også bag ved lommerne, ellers bliver tasken for slasket 🙂

 • Reply
  Sia
  5. januar 2014 at 16:06

  Hvor lang er lukkestroppen?:)

  • Reply
   admin
   6. januar 2014 at 6:29

   Jeg måler den lige senere i dag, når jeg er hjemme igen.

  • Reply
   admin
   17. januar 2014 at 13:30

   Hej Sia, den er 45 cm.

 • Reply
  Marie
  15. januar 2014 at 16:34

  Hej 🙂
  Det er måske et dumt spørgsmål, da jeg er lidt ny i det her baby udstyr halløj. Men er dit for-stof imprægneret, eller kan hele tasken vaskes, hvis der skulle ske uheld? eller har du et ekstra tisselagen med til at ligge ovenpå tasken når du skifter?

  • Reply
   admin
   16. januar 2014 at 19:10

   Hej Marie, der findes ikke dumme spørgsmål her! Jeg har købt tisselagner, halveret dem og syet velcro på således at de kan sidde i pulsetasken, for ja der sker uheld, og det skal nemt og praktisk 🙂

 • Reply
  Tine
  9. september 2014 at 15:02

  Hejsa, min mor er sødt gået i gang med denne pusletaske til mig, men vi er blevet i tvivl om hvilken type stof for-stoffet er. Stofbutikken foreslog halv-panama, men det virker ret tykt, brugte du blot almindeligt bomuld ala lagenlærred eller skjorte poplin?

  • Reply
   admin
   11. september 2014 at 11:59

   Hej Tine,
   tak for din henvendelse 🙂 Uhh den håber jeg, jeg må få lov at se når I/hun er færdig.

   Jeg har brugt alm. stof, men jeg vil anbefale, at de bruger noget kraftiger stof, både til inder og yder foret, da tasken ellers bliver slasket med tiden. Det samme gælder for lukke.stroppen, da den ligeledes strækker sig med tiden og bliver for lang, hvis det er alm. bomuldsstof. En anden af mine læser har syet den i coated bomuld (noget ligne voksdug), og det tror jeg bestemt er en fordel.

   Skriv endelig hvis I har flere spørgsmål 🙂

   /Trine

 • Reply
  admin
  11. september 2014 at 12:06

  En læser har sendt mig billeder af hendes version af pusletasken, inspireret af min. Bonus info: hun har syet den i voksdug (jeg tror det er coated bomuld. Dette er en god ide, min erfaring er nemlig at alm. bomuldsstof er for tyndt og tasken bliver med tiden for slasket.

 • Reply
  Julie
  16. februar 2015 at 14:19

  Hej!
  Super fin taske! Jeg ved det er noget tid siden du har lavet den, men håber du vil svare alligevel. Når for og yderstof er klippet i de angivne mål (95×65), skal man så klippe yderligere 2 stykker stof (23×65 x2) til at sy indeni så det bruges til lommer eller bukker jeg bare yderstof+for ind til 23 cm i hver side? For så er den jo ikke længere 95 cm i udbredt tilstand? Eller er det bare mig der er mere forvirret end godt er?:)

  • Reply
   admin
   19. februar 2015 at 18:12

   Hej Julie,
   helt fint du spørger, det er ikke så længe siden jeg har haft projektet i hænderne igen, sammen med min svigerinde, så har det frisk i erindring 🙂 Du skal klippe to stykker af 23x65x2 som du også selv skriver, disse udgør lommerne.

   Skriv igen hvis du har behov. Du kan også vente en rum tid så skal jeg få taget nogle billeder af den fine taske min svigerinde endte med at lave, med en masse forbedringer 🙂

   /Trine

   • Reply
    Anne Sofie
    4. april 2016 at 13:02

    Hej!
    Jeg er helt pjattet med din fine pusletaske og planlægger at få kreeret sådan én inden længe. Nu kan jeg se her, at du for et års tid siden lavede endnu en taske – endda med forbedringer! Hvis du har lyst til at dele, vil jeg være meget taknemmelig 🙂
    K.h. og tak for en dejlig blog!

    • Reply
     admin
     4. april 2016 at 21:27

     Hej Anne Sofie 🙂
     Tak for roserne! Jeg skal se om jeg kan finde tid inden længe til lige at få griflet forbedringerne ned og taget et par billeder til jer 🙂

     /Trine

 • Reply
  Tine
  5. marts 2015 at 23:12

  Dejlig pusletaske, som jeg har kastet mig ud i at lave, på trods af at jeg ikke har syet siden folkeskolen

 • Reply
  Tine
  14. marts 2015 at 7:57

  Hov, kan da se at hele min kommentar ikke er kommet med.
  På et af billederne kan man se en ‘klap’ i toppen af pusletasken når den er bredt ud. Hvad er det til og hvordan laver jeg den?
  På forhånd tak for svar!

Leave a Reply