Lille Hæklet Hjerte…

Et lille hurtigt hjerte, som jeg viste på Facebook i går. Mange har vist interesse for en opskrift. Altså jeg har jo ikke “designet” hjertet, det er der vist ikke nogle der har copyright på – ret mig hvis jeg tager fejl 😉 Jeg har tidligere lavet en opskrift på et større hjerte, opskriften finder du HER. Dette hjerte er jeg levet inspireret hos den dygtige @bareanette på Instagram. Jeg blev nysgerrig på hvordan hun undgik de tydelige indtagninger som jeg ikke er særlig begejstret for, og som jeg gør mig umage for at undgå at blive nødt til at lave i mine opskrifter 🙂 Da hun ikke umiddelbart svarede på min forespørgsel på en opskrift, så måtte jeg jo bare i gang, og det blev så til nedenstående resultat, som er blevet ret fint.
Med de mange forespørgsler på Facebook, synes jeg godt jeg vil bruge noget tid på en hurtig opskrift – I finder den under billedet.


 

Opskrift

Indtagning = spring 1 m over, sørg for at hækle ret stramt, så bliver indtagning mindst mulig synlig.

 • Omg 1 – slå 6 m op i en magiskring (6)
 • Omg 2 – hækl 2 fm i hver m (12)
 • Omg 3 – *hækl 1 fm, 2 fm i næste m*, gentag *-* ialt 6 gange (18)
 • Omg 4-7 – hækl 1 fm i hver m. (18)
 • Luk af og hæft ende.
 • Omg 8 – Lav en hjerte bue magen til, bryd dog ikke garnet, men hækl nu de to hjertebuer sammen med en km i den m du af sluttede m på første hjertebue, hækl 1 fm i hver m hele vejen rundt.
 • Omg 9 – 17 – hækl 1 fm i hver m, lav dog indtagninger (se metodebeskrivelsen ovenfor) på hver omg, midt på hjertets 4 “sider”.
 • Husk at kom fyld i hjertet op.
 • Luk af og hæft ende.

God arbejdslyst 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Liv Tyra
  1. juli 2015 at 11:44

  Jeg så dit hjerte på Facebook og fulgte efter linket hertil 🙂 Jeg har også på et tidspunkt hæklet et hjerte, men jeg synes egentlig det her er sødere, da det er mere buttet. I forhold til det du skriver om indtagninger, tænker jeg på om du kender til metoden “usynlig indtagning”? Du skal bare tage ind ved kun at hækle gennem forreste maskeled på begge masker. Så ses de ikke. Og det bliver endnu mere usynligt, hvis man forskyder dem, så de ikke ligger lige ovenpå hinanden. Ville bare lige dele det tip 🙂

 • Reply
  Hjerte-nøglering | KreaLoui
  13. oktober 2015 at 12:42

  […] pind str. 2,5. Opskriften er lavet af dygtige Trine med bloggen Kvalitid.dk – og kan findes HER. […]

 • Reply
  Anne
  14. november 2016 at 16:07

  Jeg er i gang med at lave dit hjerte, for det er simpelthen så fint. Jeg er dog ret nybegynder indenfor hækling og er gået i stå ved 9. omgang, så jeg håber virkelig at du vil hjælpe mig med et lille opklarende spørgsmål:
  Hvordan skal jeg forstå indtagningen? Skal jeg bare hækle én fm og derefter springe en maske over, for så at hækle én fm igen, sådan så jeg hækler i hveranden maske? Og hvad mener du med hjertets fire sider (altså hvornår skal jeg lave indtagningen)?
  Jeg håber meget at du kan hjælpe mig videre herfra, selvom jeg er ret forvirret 🙂

 • Reply
  Tina Sørensen
  4. februar 2018 at 13:46

  Hej jeg har lige hæklet dit hjerte.❤ det er så fint.
  Mvh. Tina

 • Reply
  Rikke
  25. april 2018 at 21:07

  Søger hjælp fra omg 9

Leave a Reply