Lasagne og bæredygtighed står på menuen – Give away…

SONY DSCNår vi laver lasagne herhjemme, plejer vi at gøre det fra bunden. Men jeg ved også godt at der er rigtig mange som enten ikke synes de har evnerne eller tiden til det. Jeg ved at rigtig mange er glade for Knorrs lasagne kit, som er nemt at gå til og som er har en god smag.
Knorr producerer bæredygtige produkter. Knorr aftager 7 % af hele verdens forarbejde tomater – og 85 % af ingredienserne i produkterne stammer fra landbruget, så det må siges at være af væsentlig betydning at Knorr bestræber sig på langt mere bæredygtighed. Fordi produkterne er relevante for mange og virksomheden fokus på bæredygtighed, har jeg valgt, at sige ja til at prøvesmage et af deres nye og langt mere bæredygtige produkter, og fortælle jer lidt om det.

Det første vi bemærket var, at der ikke er e-nummer at finde i ingredienslisten – det kan vi godt lide. Jeg ved ikke om der nogensinde har været det?!
Knorr skriver på deres hjemmeside, at der arbejdes hen imod en 2020 plan, hvor målet er at alle grønsager og urter skal komme fra bæredygtig dyrkning, det er her mine arme kommer langt over hovedet, et firma som naturligvis skal sælge er produkt, men som også tager ansvar for at passe på vores klode. Kort fortalt betyder bæredygtighed, at der er fokus på ikke at slide unødigt på ressourcer, at man ikke udtømmer klodens ressourcer.

Kunne jeg få lov at bestemme, så kunne jeg godt tænke mig at produktet fik det fine røde Ø på og nøglehulsmærket 🙂

I går aftes fik vi så spist os igennem en Knorr lasagne. På Knorrs hjemmesiden kan du finde forskellige forslag til hvordan du kan pifte din lasange op. Jeg valgte, at tilføje friske tomater og frisk mozzarella i skiver mellem pladerne, sammen med kødsaucen. Tomaterne giver lasagnen en friskhed og bid. Den friske mozzarella giver en ekstra fylde og gør den cremet. Ikke mindst gratinerede jeg lasagnen med revet mozzarella og pyntede med toppen fra forårsløg.
Jeg synes, at Le Creuset fadet gør noget godt for lasagnes udseende.

Jeg har fået lov til at forkæle en af mine læsere med en julegave – et fad magen til det på billedet – et Le Creuset fad 2,3 liter, meget passende i rødt samt et Knorr produkt :). For at deltage i konkurrencen skal du følge mig på Bloglovin’, samt skrive en kommentar til indlægget her, hvor du fortæller hvordan du tænker bæredygtighed ind i din hverdag?
Jeg vil blive meget glad hvis du også har lyst til at følge med på Instagram: @kvalitid
Det er ikke noget krav, men det vil være god karma at like Knorrs Facebookside HER. Knorr er også på Instagram: @KnorrDK

OBS! Du har selv ansvar for at holde øje med om du er den heldige vinder 🙂

Jeg trækker lod
den 21. dec. 2014, kl. 20.00

 

SONY DSC

SONY DSC SONY DSCSONY DSC

/Indlægget er sponsoret af Knorr. Det er dog mine egne ord og billeder 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  Anja
  28. november 2014 at 15:36

  Åh, det fad gad jeg godt at vinde. Det er så smukt i rødt!
  Når jeg handler ind, vælger jeg ofte varer fra, som har kostet en del på CO2-kontoen ved fx at være blevet transporteret langt. Så vælger jeg hellere et produkt, som kommer fra Danmark eller EU.
  Desuden er der også blevet skåret meget ned på indtagelsen af kød her i husstanden – både fordi det ikke er sundt at spise ret meget rødt kød, og ikke mindst fordi kødproduktion også er en større belastning for miljøet end fx produktionen af grøntsager og frugt.

  Som dig går jeg også helst efter det røde Ø og det grønne nøglehul.

 • Reply
  Josefine Larsen
  28. november 2014 at 15:54

  Det ville være en skøn ting at eje.
  Jeg tænker, at bæredygtighed også handler om, hvordan man bedst undgår madspild – hvilket er noget jeg forsøger at undgå nåt jeg laver mad. Derudover går jeg oftest efter danske produlter, eks. Grøntsager, der er produceret i Danmark.

 • Reply
  Karen Nielsen
  28. november 2014 at 15:56

  Nørj, sådan et fad vil jeg gerne vinde, det er så flot:)
  Jeg er nok ikke den allermest aktive til at bidrage til bæredygtighed, men jeg går for det meste efter økologiske varer og prøver at minimere madspild ved at få brugt det, jeg har i køleskabet. Jeg har f.eks. en spaghettiret, som jeg laver jævnligt. Den er supergod, fordi der altid bliver rester til fryseren, og så er den perfekt til at få brugt alle de der grønsager, som er blevet lidt kedelige:)
  Hilsen Karen

 • Reply
  trine229
  28. november 2014 at 17:42

  Personlig spiser jeg så meget lokalt som mulig – og går efter økologi der jeg kan… Det er dog ikke alt økonomien holder til!

  Ellers holder vi ofte en kød-fri aftensmad, og går ret højt op i at stoppe madspild!

  Kunne helt klart gøre mere – men lidt tæller jo mere end ingenting!

 • Reply
  Katrine Gunnersen
  28. november 2014 at 20:19

  Bæredygtig i hverdagen 🙂
  Bruger bl.a. stofbleer til ungerne og Diva-cuppen til mig selv, så der kommer mindre affald herfra, selvom der er to blebørn herhjemme!

  Og madplanen

 • Reply
  Lola
  28. november 2014 at 22:21

  Åh ja, hvad gør vi…. Noget jeg specielt tænker på, er at købe økologisk – DANSK økologi vel at mærke. Kan jeg ikke få dansk økologi, køber jeg danske konventionelle produkter. Folk tror ofte, at økologi bare handler om usprøjtede varer og græs til dyrerne, men økologi er også bæredygtighed i forhold til fx. at minimere transporten af foder og varer. Dvs. i min optik er en bøf fra en almindelig dansk ko altså mindst lige så meget økologisk som en brasiliansk økologisk bøf, da den ikke først har rejst det meste af jorden rundt. 🙂

 • Reply
  Pia Eriksen
  28. november 2014 at 23:23

  Genbrug af en masse ting.
  undgå madspild.
  ingen køb af plast-poser.

 • Reply
  Emillia M.
  28. november 2014 at 23:40

  Jeg bor stadigvæk hjemme, så jeg har ikke så meget at skulle have sagt når det kommer til hvad der er i køleskabet, dog køber min mor 95% økologisk, og hader stort set alt uden nøglehullet på. Min far er lidt anderledes – Det billigste er det bedste, og hvis jeg hjælper ham med at købe ind til hans køleskab så køber jeg udelukkende økologisk, intet fabrikeret kød, ingen spanske æbler når de danske står lige ved siden af, og det kan godt være det ikke har det store med bæredygtighed at gøre, men jeg har boycuttet buræg. Jeg nægter at spise dem, om det så er ham, mig, eller en til julefrokosten der har købt og lavet dem – Jeg spiser det ikke.

 • Reply
  Pernille
  29. november 2014 at 7:02

  Flot fad – det ville være dejligt at vinde.

  i forhold til bæredygtighed så er nok primært i forhold til økologi, vi får gjort noget ved det. Jeg hader at skulle smide ting ud, både i køkkenet, men også af øvrige ting. Derfor sælger jeg en masse ting på den blå avis og på loppemarked, afleverer til genbrugsbutikker, arver selv tøj fra andre osv.

 • Reply
  sonja zattlander
  29. november 2014 at 8:22

  skønt fad, jeg er overgået til et andet elselskab, får nu energi fra vindmøller:)

 • Reply
  Karina Jensen
  29. november 2014 at 10:22

  Vi køber ø mærket så godt som det er muligt og går efter nøglehullet de fleste steder. Tænker mine børn er en vigtig motivationsfaktor for at gå efter de mærker 🙂

 • Reply
  Mai
  29. november 2014 at 14:24

  Bæredygtigt? Mm, i mit liv tænker jeg mig over genbrug. Og så bruger jeg fx gomore hver uge, når jeg pendler mellem Vendsyssel og Aarhus. I vores familie arver børn konsekvent tøjet af hinanden – kun få ting køber jeg fra ny. Vi har høns og gæs i haven, de laver æg til os (snart, forhåbentlig!) og bliver også til kød, vi kan spise. Til foråret skal vi ha’ gang i den store køkkenhave. Den slags, synes jeg er bæredygtigt. At genbruge, lave selv og ikke købekøbekøbe – når det ikke er nødvendigt.

 • Reply
  Louise J.
  29. november 2014 at 16:09

  Jeg køber så meget økologi, som økonomien tillader. Derudover har jeg altid stofnet med i tasken!

 • Reply
  Camilla A
  29. november 2014 at 16:54

  Jeg forsøger så vidt muligt at købe økologisk. Det er sommetider svært, når man er på SU, men så sparer jeg gerne på andre områder. 🙂

 • Reply
  Shm
  29. november 2014 at 17:24

  Superflot fad!
  Vi er gode til at genbruge, bruge madrester op, og sortere skrald.

 • Reply
  Monica Figgé Jensen
  29. november 2014 at 20:16

  For mig drejer det sig meget om at spare generelt. Ikke bruge rindende vand, når jeg skræller kartofler, børster tænder osv. Undgå madspild. Bruger lokale produkter for så vidt muligt.

 • Reply
  Connie A
  30. november 2014 at 7:56

  Går op i at undgå madspild

 • Reply
  Sine Ho Shun Olsen
  30. november 2014 at 12:11

  Må nok indrømme at jeg ikke er den bedste til at lave lasagne fra bunden, så er det godt vi har Knor.
  Jeg prøver at tænke bæredygtigt i hverdagen. Jeg fjerne stikket fra stikkontakten. Sparer så meget muligt på vandet, så det ikke bare løber når man børster tænder og vasker hænder. Når vi handler prøver, vi også at købe bæredygtigt men med økonomien er det ikke altid let. Vi skal forhåbentlig snart have høns i haven og så kan de også tag nogle rester fra køkkenet. 🙂 Vi smider heler ikke bare mad ud, det bliver gemt til næste dag og indgår enten i forkosten eller aftensmaden. (Kold lasagne er det bedste til frokost næste dag)
  Det er vigtig for mig at vi passer på vores klode, det er mine børn og børnebørn, der skal leve med konsekvenserne. 🙂

 • Reply
  Miatilda Andersen
  30. november 2014 at 15:03

  Jeg forsøger at købe så meget dansk som muligt, og gerne i sæson.. Det er lidt udfordrende til tider, men jeg synes at det er dejligt at leve i et land der tilbyder os så meget varieret mad..
  Miatilda A

 • Reply
  Trinejh
  30. november 2014 at 20:24

  Undgår madspild.

 • Reply
  Sofie
  30. november 2014 at 21:36

  Jeg køber så vidt det overhovedet er muligt dansk, økologisk og i sæson – og udelukkende økologiske animalske produkter. Og så laver jeg madplaner for at undgå madspild – hvilket faktisk lykkes ret godt. Så tænker jeg i det hele taget over hvilke “aftryk” jeg sætter på jorden. Fx ved i det hele taget at forbruge og smide meget ud. Jeg genbruger meget, og køber hellere lidt af god kvalitet, end meget skrammel 😉

 • Reply
  Anette
  30. november 2014 at 23:03

  Sikke en fin jule give away.

  For at være bæredygtig forsøger jeg ikke at lave for meget madspilde og gemmer mad og prøver at lave det til noget nyt.
  Og så forsøger jeg at handle ind efter sæson

 • Reply
  Astrid
  1. december 2014 at 5:27

  Vi prøver at have så lidt spild som muligt. Dvs. at vi sorterer affald og har kompost, ligesom vi sparer på vandet. Vi gør også meget i genbrug, når vi kigger på legetøj og møbler.

 • Reply
  Camilla Nyegaard
  1. december 2014 at 10:26

  Vi forsøger at leve efter “stop spild af mad” konceptet.

 • Reply
  Lone Knudsen
  1. december 2014 at 12:50

  Når jeg køber mad forsøger jeg at købe varer, der er ikke har haft en lang transport, og køber derfor gerne sæsonens danske råvarer. Tøj, jeg ikke længere bruger, giver jeg til genbrug, men lige præcis tøj er nok et sted, hvor det ville være godt for mig at ændre mere adfærd, hvis jeg skulle lve bæredygtigt 🙂

 • Reply
  Maria Ørum
  1. december 2014 at 16:22

  Genbruger alt hvad jeg kan, både af mad og møbler, genstande osv, vi laver madplaner, så vi får brugt de ting vi køber ind, så smider sjældent noget med mindre at det er for gammelt 🙂

 • Reply
  Åse Lejbølle
  2. december 2014 at 1:23

  Jeg er vild med Le Creusets ting – og særligt i rød :-).
  Og så tænker jeg bæredygtighed ind i hverdagen ved at cykle og tage det offentllige, og ved ofteste at vaske mit tøj på 30 grader også selvom det kan tåle 40 grader, og ved at slukke lyset de steder i lejligheden, hvor jeg ikke er :-).

  Gode adventshilsner
  Åse L

 • Reply
  Marlene Lindgaard
  5. december 2014 at 13:31

  Tja… Det er ikke lige nu at pengene er til at tænke så meget på bæredygtighed, desværre. Vi køber de ting vi har råd til, men tilgengæld tænker vi en del på at få brugt det hele og ikke smide noget ud.
  Det fad ville bare være så godt, når vi om (forhåbentlig) ikke så længe skal flytte til et sted med ovn! ☺️

 • Reply
  Tina
  5. december 2014 at 17:00

  Ihh, er helt vild med Le Creuset 🙂 Har dog intet i rødt, så det ville være lækkert med noget i en anden farve. Især her i juletiden 🙂
  Jeg tænker meget på at få brugt de ting, vi har i køleskabet, og på den måde undgå at smide noget ud!

 • Reply
  Seline T
  7. december 2014 at 15:13

  Ingen køb af plast-poser.
  Glædelig jul

 • Reply
  Trine Borup
  13. december 2014 at 23:41

  Jeg går ekstremt højt op i at undgå madspild. Det er så også pga. nærighed, jeg vil ikke smide penge i skraldespanden ;-)! Køber altid øko når der er dyr involveret. Der er det især vigtigt for mig at det ikke ryger i skralderen. Mad skal ikke produceres for at blive kasseret!

Leave a Reply