Jordbærtærte…

Mmm den er god!

Så stod den på familie tam tam igen, og vi skulle medbringe kagen. Som den kloge læser nok har regnet ud så faldt vores valg på jordtærten, faktisk hele to styks – det var lidt for meget kage.

Og den faldt i rigtig god jord.
Min erfaring er nu, at det var en tung kage, så man spiser ikke så store stykker.

Opskrift

Ingredienser:

Mørdej
150 g. smør (ikke et blandingsprodukt)
250 g. hvedemel
125 g. sukker
1 tsk. vaniliesukker
1 æg

Fyld
100 g smør (ikke et blandingsprodukt)
100 g. sukker
100 g. revet marcipan
1/2 æg
2 1/2 dl. kagecreme (se opskrift neden for)
1/4 piskefløde
100 g. mørk chokolade
1 bk. jordbær
Lille glads ribsgelé

Kagecreme
1/4 liter fløde
2 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. hvedemel
1/4 tsk. vanilje

Fremgangsmåde:
Mørdej
Bland mel, sukker og vaniljesukker sammen. Skær smørret i tern og rør det sammen med melbalndingen. Pisk ægget inden du hælder ægget i dejen lidt af gangen, indtil dejen samler sig til en klump.
Lig dejen på køl i en time.

Fyld – 1. del
Smør og sukker røres sammen. Marcipan og øg røres i. Massen fordeles på tærtebunden og bages i 20 min. ved 200 grader.
Tærten tages ud og afkøles.

Kagecreme
Fløden bringes i kog. Æg, sukkker og mel røres sammen. den kogende fløde dryppes i blandingen un der omrøring. Cremen hældes tilbage i gryden og koges op kort. Cremen afkøles i ro, piskes igennem og smages til med vanilje.

Fyld – 2. del
Pisk fløden til skum og vend det i kagecremen.

Smelt chokoladen i et vandbad, og pensel den afkølede tærtebund med chikoladen. Kagecremen lægges på. Der pyntes med halve jordbær, som pensles med smeltet ribsgelé.

Sæt kagen på køl i en time inden servering.

God arbejdslyst!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply