Hæklet (uld) hjerte – DIY…

Tiden flyver af sted. Men jeg synes især den er fløjet af sted efter A er kommet til verden. Det har betydet at der er nogle personer jeg desværre ikke får set så meget til. Jeg har en barndomsveninde, som det er virkelig lang tid siden jeg har set. Efter jeg flyttede fra Sjælland er der gået lang tid mellem vi ses, men vores venskab er sådan et hvor at når vi så endelig taler sammen i telefon eller ses, så er det som om der ikke er gået så lang tid alligvel. Det er jeg meget taknemlig for.
 
Men denne gang er der som sagt gået virkelig lang tid. Så nu får hun et brev ind af døren en af dagene, med en lille hilsen, og et hæklet hjerte, som skal huske hende på at hun er en af de vigtigste personer i mit liv og at hun er en højt elskede veninde og altid vil være det.
 
Jeg har lavet en DIY til jer, det kan jo være I lige som mig har en der fortjener lidt opmærksomhed 🙂
 
Hjertet kan hækles i alt slags garn, jeg har valgt kauni/uldgarn som symbol på at det er varmt lille hjerte 🙂
SONY DSC
 
 

 

Opskrift:

Materialer:
Nål #3
Kauni uldgarn (kan laves i alt garn)
Silkebånd

Forkortelser:
lm = luftmasker
mr = magisk ring
omg = omgang
m = maske(er)
fm = fastmaske(er)
sm = sammen (indtagning)

 

 • slå 3 lm op i en mr (3)
 • omg 1 – 2 fm i hver m (6)
 • omg 2 – 2 fm i hver m (12)
 • omg 3 – *1 fm, 2 fm i næste m*, gentag *-* omg rundt (18)
 • omg 4 – * 2 fm, 2 fm i næste m*, gentag *-* omg rundt (24)
 • omg 5 – 1 fm i hver m (24)
 • omg 6 – *3 fm, 2 fm i næste m*, gentag *-* omg rundt (30)
 • omg 7 – *4 fm, 2 fm i næste m*, gentag *-* omg rundt (36)
 • omg 8 – 1 fm i hver m (36)
 • Luk af og hæft ende på den første bue. Hækl derefter endnu en bue. 
 • omg 9 – når du har hæklet den anden bue, fortsætter du med at hækle en omg rund om begge buer, således at de hænger sammen (72)
 • omg 10 – 1 fm i hver m (72)
 • omg 11 – *6 m, 2 m sm*, gentag *-* i alt 9 gange (63)
 • omg 12 – 1 fm i hver m (63)
 • omg 13-18 – gentag omg 11 og 12 (36)
 • omg 19 – *2 m, 2 sm*, gentag *-* i alt 9 gange (27)
 • omg 20 – 1 fm i hver m (27)
 • omg 21-22 – gentag omg 19 og 20 indtil der er 9 m tilbage (9)
 • Klip og fold silkebåndet i den længe du ønsker. bind en knude der er stor nog så den ikke kan hives igennem et maskehul.træk silkebundet igennem toppen af hjertet. Fyld hjertet.
 • omg 23 – 1 fm i hver m (9) 
 • omg 24 – 2 m sm indtil der ikke er flere m.
 • Luk af og hæft ende.

 

God fornøjelse 😀
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Binemor
  5. juli 2013 at 10:41

  Ih hvor er den fin Trine. Tænker den også kunne være sød på juletræet 🙂

 • Reply
  diannasverden
  5. juli 2013 at 18:02

  Hej 🙂
  Jeg tænkte om du ikke har i overvejelserne at arrangere et hækle kursus?
  Personligt vil jeg super gerne lære at hækle og dine ideer er så fine.
  Hvis du har det i overvejelserne må du MEGET gerne kontakte mig, så deltager jeg gerne 🙂

  Sommerhilsner fra Dianna

 • Reply
  Lillemus
  5. juli 2013 at 19:03

  Lækkert hjerte! Jeg blev helt rørt da jeg læste indlægget, for jeg kender godt det der med, at have en veninde, som man måske ikke får fortalt nok, hvor vigtig hun er. Det er en sød ide, at hækle et fint lille hjerte.

  God aften.

  Sandra

 • Reply
  Hæklet 3D hjerte | Darkmus.dk
  13. november 2013 at 8:48

  […] Posted on 13 November 2013 by Line Efter en dag med hovedpine, var det rart lige at sidde i går aftes og nørkle. Heldigvis er det her hjerte nemt og hurtigt at hækle, så der er ikke de store udfordringer i det Jeg har brugt en rest Bumbo akrylgarn – i lyserød som man kan se – en hæklenål str. 3½ og lidt satinbånd. Og selvfølgelig fyld Jeg køber puder i Ikea til 9 kr., som jeg så klipper op og bruger fyldet af. Puderne er stoppet med polyesterfyld, der kan vaskes på 60 grader, så det er jo perfekt Og langt billigere end almindelig bamsefyld Opskriften på hjertet har jeg fundet her. […]

 • Reply
  Charlotte
  19. august 2014 at 21:29

  Hej Trine,

  Jeg er helt vild med det fine hjerte og vil forsøge at hækle et selv, men er ikke helt med på, hvad du mener med “slå 3 luftmasker op i en magisk ring”. Jeg har lavet en magisk ring med 6 fm. Skal jeg så lave 3 lm herefter? Det kan jeg bare ikke helt få til at stemme. Håber du kan forklare mig, hvordan du starter på hjertet.

  Jeg glæder mig til at høre fra dig.
  Vh Charlotte

  • Reply
   admin
   20. august 2014 at 18:53

   Hej Charlotte,
   tak for din henvendelse. Det er også en fejl. Du skal blot lave en magisk ring med 3 fm 🙂

   /Trine

 • Reply
  Kathrine
  8. juni 2015 at 13:23

  Hej!

  Er hæklenybegynder, og har et spørgsmål til opskriften – er kommet igang, men når jeg kommer til omg 4, så er jeg i tvivl om hvad “2 fm, 2fm i næste m” betyder? For jeg kan ikke få det til at passe med at lave udtagning af masker med 2 i hver hele vejen rundt, for så kommer der jo flere end 24, som parentesen indikerer?
  Håber du kan svare på mit spørgsmål
  Mvh Kathrine

  • Reply
   admin
   14. juni 2015 at 19:32

   Hej Katrine
   tak for dit spørgsmål.
   Som du selv er kommet frem til så er der ikke tale om at du skal hækle to fm i hver, men at du hækler 1 fm i de næste 2 m, og så udt (2 fm i næste m)
   Håber det giver mening ? ellers skriv igen 🙂

   /Trine

 • Reply
  Anne-Mette
  13. september 2015 at 21:19

  Hej.

  Så fint et hjerte. Jeg er rimelig ny i at læse opskrifter, men jeg forstår ikke omgang 9. Jeg ved ikke hvordan jeg får de to buer til at sidde sammen. Kan du hjælpe?
  Hilsen Anne-mette

  • Reply
   admin
   15. september 2015 at 16:25

   Hej Anne-Mette
   når du har lavet den anden cirkel, tager du blot den første og hækler videre omkring.

   Skriv hvis det ikke giver mening, så kan jeg måske hjælpe med et billede?

   /Trine

 • Reply
  Tilde
  2. november 2015 at 20:51

  Jeg er heller ikke helt med på hvordan du hækler de to buer sammen. Hvor mange masker bruger du til at sætte dem dammen med.
  Mvh
  Tilde

  • Reply
   admin
   3. november 2015 at 19:31

   du hækler dem sammen ved at hækle rundt om dem begge to, så når du har hæklet rund og den ene, sætter du den adnen bue til og hækler rundt om den også.

 • Reply
  Heidi
  4. november 2015 at 17:48

  Hej kreamania
  Mange tak for en super god hjemmeside.
  Sidder og forsøger mig med disse fine hjerter og det driller. For som jeg forstår omg. 13-18 så skal jeg fortsætte med at lave 6 fm og 2 *sm i runde 13, 15 og 17. Men kan ikke komme ned på 36 fm på den måde. Synes det bliver noget af et regnestykke og er ret forvirret 🙁
  Kan i forklare runde 13-18 lidt mere detaljeret?

  Mvh Heidi

  • Reply
   Anne-Mette
   7. december 2015 at 22:23

   Hej Heidi.

   Her er en forklaring jeg fandt, ville dele den med dig 🙂 Så kan vi blive færdig, og måske en hjælp til opskriften her.

   http://puslefanten.blogspot.dk/2011/12/et-hklet-hjerte-fyldt-med-krlighed.html

   Hilsen Anne-Mette

  • Reply
   Daniella
   18. november 2016 at 20:19

   Blander mig lige.
   13 omg: 5fm, 2 sm i alt 9 gange = 54fm
   14 omg: 1 i hver
   15 omg: 4fm, 2 sm i alt 9 gange = 45fm
   16 omg: 1 i hver
   17 omg: 3fm, 2sm = 36fm
   18 omg: 1 i hver

 • Reply
  Anne-Mette
  7. december 2015 at 22:16

  Hej.

  Jeg er helt enig med Heidi. Jeg kan simpelthen heller ikke få det til at passe. Kan du ikke uddybe de omgange. Det er så fint et hjerte.

  Hilsen Anne-Mette

  • Reply
   Daniella
   18. november 2016 at 20:19

   Blander mig lige.
   13 omg: 5fm, 2 sm i alt 9 gange = 54fm
   14 omg: 1 i hver
   15 omg: 4fm, 2 sm i alt 9 gange = 45fm
   16 omg: 1 i hver
   17 omg: 3fm, 2sm = 36fm
   18 omg: 1 i hver

 • Reply
  ulrikke jørgensen
  19. oktober 2016 at 9:37

  Helt enig. Jeg har regnet og pillet op og regnet igen og pillet op. Omg. 13- 18 kommer ikke ned på 36 masker på denne måde. hvos keg løser problemet skrover jeg lige igen.

Leave a Reply