Hæklet opbevaring til vatrundeller…

Vi er gået i gang med at gøre noget ved vores 70’er badeværelse, som vi nu har levet med i ca. 5 år. Det trænger virkelig til en kærlig hånd. Og der er jo ikke noget bedre at bruge sin ferie på end at lave bade værelse, vel? JO det er der, men lad det nu være det, det bliver fantastisk er jeg sikker på. Imens MYMAN knokler hårdt, og jeg prøver at forsyne ham med mad og drikke, og en gang imellem hjælper til – hov og naturligvis passer på A, bliver der også lidt tid til at hækle. Inspireret af vores badeværelsesprojekt har jeg netop hæklet denne opbevaring til vatrundeller – jeg håber I kan lide den. Opskriften finder du nedenfor.

Opskrift: kvalitid.dk – Nål: 4 – Garn: Diamond Cotton 8/4, mercerisede + Drops Muskat – Farve: beige + råhvid  + orange

Bonus info: Diamond cotton er velegnet til nål #3, men jeg har valgt at hækle med Nål #4, fordi det fremhæver fastmaskestrukturen mere, og det synes jeg er vældigt 🙂

SONY DSCSONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSC
Opskrift

Forkortelser:
lm = luftmaske
km = kædemaske
omg = omgang
m = maske
fn = fastmaske
rk = række

Fremgangsmåde:

 • slå 31 lm op, samle til en ring med km i første lm.
 • omg 1 – *hækl 1 fm i de første 4 m, 2 fm i næste m*, gentag *-*, 1 km i m efter km lavet på tidligere omg, 1 lm.
 • omg  2 – *hækl 1 fm i de første 5 m, 2 fm i næste m*, gentag *-*, 1 km i m efter km lavet på tidligere omg, 1 lm.
 • omg 3-72 – hækl 1 fm i hver m.
 • Jeg har skiftet farve første gang ved omg 11, der efter består hver stribe af 3 omg.
 • Luk af og hæft ende.
 • Kanterne har jeg hæklet i krabbemasker med kontrastfarve. Krabbemaskerne laves som fm, blot ved at mod højre i stedet for at hækle mod venstre. Når du har hæklet krabbemasker rundt i toppen af etuiet, og når til sidste kantmaske, laves hanken – slå 25 lm op, fastgør hanken med en km i kantens sidste m, vend arbejdet og hækl fm rundt om lm-rækken (25 i alt).
 • Luk af og hæft ende.
 • Hækl ligeledes krabbemasker rundt i kanten bunden, luk af og hæft ende.


Opskriften er kortfattet, har du spørgsmål så skriv endelig, så skal jeg svare så hurtigt som muligt – ingen spørgsmål er dumme, tværtimod så kan dit spørgsmål måske komme andre til gavn 🙂

God arbejdslyst 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Jeanet
  16. juli 2014 at 15:24

  Den er godt nok fin – Sådan en vil jeg også have. Hvor har du opskriften fra? 😀

  • Reply
   admin
   16. juli 2014 at 21:20

   Tak søde. Jeg har ikke opskriften nogen steder fra, mon ikke der er flere der har fået ideen?, jeg ved det ikke, men jeg har lige griflede min fremgangsmåde ned, og tilføjede den indlægget. Håber den er til at følge, ellers skriv endelig 🙂

   • Reply
    Jeanet
    16. juli 2014 at 21:42

    Fedt tak. Jeg tester den i det svenske i næste uuge 😀

 • Reply
  Astrid/Die HausFrau
  17. juli 2014 at 8:28

  Den er bare virkelig fin! Nu gider man jo ligefrem at have sine vatrundeller hængende fremme! Godt arbejde. 🙂

 • Reply
  Pernille
  17. juli 2014 at 16:35

  SIdder på et hostel i Guilin i Kina, men måtte lige se, hvad du nu havde fundet på 🙂 Den er så fin – jeg har længe tænkt, jeg også skulle lave en og nu huskede du mig lige på det. Så er der et projekt til efter ferien 🙂

 • Reply
  Caroline
  22. november 2014 at 9:45

  Vil det sige, at du ved slutningen af hver omgang laver en km i lm eller i den første fm? Jeg synes nemlig ikke, at mit farveskift bliver særlig pænt, selvom jeg trækker “den gamle” farves maske helt stram, når jeg laver en lm med “den nye” farve.. :/

  • Reply
   admin
   22. november 2014 at 12:55

   Hej Caroline,
   Det er kun de første 2 omg der skal afsluttes med 1 km i første fm på forrig omgang. Omg 3-72 hækles bare rundt og rundt og rundt… Det skarpe farveskift laver jeg på følgende måde (håber jeg kan finde ud af at skrive mig ud af det):
   Når du komme til den sidste m i omg før farveskift, påbegyndes den sidste m med den farve du netop har hæklet med. Når du har de to løkker på nålen og skal til at trække garn igennem for at afslutte fm sættes den nye farve til og det er den jeg trækker igennem og afslutter sidste m med. Og så fortsætter jeg blot med den nye farve.

   Håber det giver mening?!

   /Trine

Leave a Reply