Bomuldskarklude, hvorfor?!

Det har været rigtig meget oppe i medierne, at vores kendte blå, lyserøde og gule karklude indeholder mikroplast, og som er at finde i vores krop. Så vidt jeg har kunne følge med, så kender man endnu ikke rigtig konsekvensen af mikroplast. Dette har endnu en gang medført at det er blevet vildt populært at hækle og strikke sine egne bomuldskarklude – hvilket jeg er mega fan af! Jeg synes selv det er god tidsfordriv at hækle karklude, og man kan få lov at afprøve en masse fine mønster og metoder, en form for brugebare hækleprøver 😉 Jeg har af flere gange hæklet karklude, jeg har sågar også købt nogle færdig strikket nogle af slagsen. Jeg er ked af at sige det, selvom jeg virkelig er fan af konceptet, så vender jeg gang på gang tilbage til de købte, syntetiske klarklude. De hjemmegjorte er efter min smag enten for tykke, for store eller for små. Men, der er altid et men… jeg har givet dem en chance til; denne gang har jeg hæklet dem én tråds tykkelse, i en størrelse der er lidt større end min mands hånd. Så må vi se om jeg kan affinde mig med dem, ellers bliver de vaskeklude til Aksel og den kommende bejs!

Jeg er nysgerrig på at høre jeres meninger og erfaringer med de popolærer hjemmegjorte klude?

Model: Hæklet karklude – Nål: 3,5 – Garn: Bomuldsgarn fra Søstrene Grene – Mønstre: Stgm med hulmøsnter, Skiftevis fm og hstgm, Krydsede stangmasker – Str.: b: 62 m, l: 36 m (afslut med fm kant hele kluden rundt)

Opskrift på strikket karklude kan bl.a. findes HER

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Maria Hoffbeck
  25. april 2016 at 15:25

  Meget flotte karklude du får hjemme gjort 🙂
  Og det naturlige er altid hellere at foretrække 🙂
  God dag herfra.

 • Reply
  Michelle-Marie
  25. april 2016 at 17:01

  Jeg er også fan af hjemmehæklede/strikke karklude, netop for at undgå microplastik. Desuden er det lækkert at have noget man selv har lavet. Jeg hækler altid i genbrugt bomuld eller økologisk bomuld, for jeg vil selvfølgelig også gerne passe på naturen. Bomuld er nemlig en af de mest forurenende afgrøder.

 • Reply
  Anette
  25. april 2016 at 20:15

  Jeg er glad for mine. Jeg foretrækker de tynde med ca. 64 masker på pinden i bomuld nr. 8. Og jeg bliver stolt og øko-agtig af at bruge dem. Det giver mig ekstra fokus på eksempelvis madspild, brug af plastikposer og sølvpapir osv., at de er synlige i køkkenet. Og så er det en fin størrelse strikketøj i s-toget. Og en fin værtindegave eller ekstra fødselsdagsgave. Win-win.

 • Reply
  susanne
  25. april 2016 at 21:37

  Jeg har det på præcis samme måde som dig 🙈 Jeg har lavet tusinde vis af klude, men de er bare ikke rigtig gode 😫
  Måske jeg skulle prøve dine “nye”.
  Måske du kunne uddybe mønstret lidt mere ?
  Mange hilsner Susanne .

 • Reply
  Anna-Vibeke
  26. april 2016 at 9:31

  De er meget fine at skue – de hæklede karklude, jeg tror dog, at du har ret i at de nemt bliver for tykke at håndtere, fordelen ved de hæklede er at de bevare faconen, i forhold til de strikkede, som dog til gengæld er lettere at håndtere. Hvis ikke jeg har hjemmelavede karklude køber jeg mine klude i Søsterne Grene, de har gode tynde karklude i bomuld og de er uendelig holdbare.

Leave a Reply